top of page

Spremembe pri obračunavanju omrežnine od julija 2024 dalje - priložnost za prihranek

S 1. julijem 2024 stopa v veljavo nova metodologija obračunavanja omrežnine. Ta naj bi spodbudila odjemalce k učinkovitejši rabi omrežja in zagotovila sredstva za njegovo okrepitev. Spremembe bodo vplivale na vse uporabnike omrežja. Z dobrim poznavanjem novosti se lahko izognemo nepredvidenim stroškom.


Kako se lotiti sprememb, da bodo za podjetje čim manj boleče, smo preverili pri podjetju Kolektor sETup.


Njihova ekipa je pripravila kar nekaj informacij o novem obračunavanju omrežnine. Tako pomagajo pri razumevanju spremembe. Podajajo tudi napotke, kako se lahko podjetja odzovejo, da bodo plačevala čim manj.Nekatera podjetja so že pričela z vgrajevanjem naprav za zmanjševanje koničnih obremenitev. Vendar je dobro vedeti, da lahko prve korake k zmanjšanju stroškov podjetje naredi brez dragih investicij, in sicer tako, da se seznani z naravo svojega odjema.


V sklopu novosti se spreminja tudi način določanja obračunske moči, ki ne bo več določena na podlagi meritev, ampak bo sestavljena iz dogovorjene in presežne obračunske moči. S skrbno določitvijo dogovorjene obračunske moči lahko podjetja poskrbijo, da obračunska moč odražala dejanske potrebe po moči. Za vse, ki bi pri tem potrebovali pomoč, Kolektor sETup nudi brezplačno analizo potenciala za prilagajanje dogovorjenih obračunskih moči.


Vsa zainteresirana podjetja lahko preko obrazca posredujete seznam vaših merilnih mest in veljaven Moj elektro Žeton za storitev ali izpolnjeno Pooblastilo za posredovanje merilnih podatkov na katerega kot pooblaščenca navedete: Kolektor sETup d.o.o., Rovšnikova ulica 7, 1210 Ljubljana-Šentvid, DŠ: 32379064, MŠ: 8799652000.


Žeton ali izpolnjneno pooblastilo posredujte preko obrazca.


Na podlagi podatkov bodo v podjetju Kolektor sETup pripravili oceno stroška omrežnine po novem sistemu in izračun možnega zmanjšanja stroška z aktivnim določanjem obračunske moči na mesečnem ali letnem nivoju. Analiza je opravljena brez kakršnegakoli vpliva na delovni proces podjetja.


Podjetja, ki željo potencial izkoristiti že pri letošnjem Julijskem obračunu vabimo, da nam podatke posredujejo do 7.6.2024.

0 comments

留言


bottom of page